Comenius

Sakk sikerek a Comeniusban!

Sakk sikerek a Comeniusban!

1. Sakk-Pályázat! 

2020-as tanévet a Polgár Judit által kiadott „Pályázatok gyerekeknek” versennyel kezdték a Comenius Általános Iskola alsó tagozatos diákjai.A gyermekek örömmel és nagy elszántsággal készítették el a szebbnél-szebb sakkos rajzokat és írták meg a jobbnál-jobb történeteket. Az eredmény magáért beszél, hiszen a "Fejezd be a történetet!" pályázati kiírásra beküldött pályamunkák alapján a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4.b osztálya nyerte el a budapesti állatkerti látogatás lehetőségét.

2. Világsakkfesztivál! 

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is megrendezésre került a Világsakkfesztivál Polgár Judit minden idők legjobb női sakkozójának szervezésében. Óriási érdeklődés kísérte az online eseményt, amely rendkívül színes és érdekes programokkal csábította az érdeklődőket!

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Comenius Iskola diákjai közül

Kuhinkó Brúnó, Tönköl Dorottya és Vanya Vince online sakk szimultánt játszhattak Polgár Judittal, illetve Zsófiával!

Élményekkel teli, nagyszerű program volt a Világsakkfesztivál és nagyon köszönjük a szervezőknek, hogy aktív részesei lehettünk ennek az eseménynek!

3. Sakkverseny!

 2020 ősz sem telt tétlenül. A Comenius Iskola alsó tagozatos diákja Kuhinkó Brúnó a móri Aranyhordó kupa 1. korcsoportos versenyén 21 résztvevőből aranyérmes lett. 6 játszmából 5 pontot szerzett.  

Gratulálunk Brúnónak és a felkészítőknek! 

Pályázat

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0165 pályázaton 9.400.000 Ft-ot támogatási összeget nyert az "Egészségtudatos diákokért- a székesfehérvári Comeniusban" program megvalósítására.

Fel